De beschikbaarheid wordt gecontroleerd en de prijzen geladen..

Razendsnel jouw beste parkeerdeal!
Betaalmethodes
de

Prijzen vergelijken

Plannen buitengebied en bereikbaarheid Eindhoven Airport

5
aug

Naar aanleiding van een grootschalig onderzoek over de bereikbaarheid en het buitengebied van Eindhoven Airport zijn de plannen bekend gemaakt die deze reisaspecten gaan verbeteren. De airport geeft aan dat bij het onderzoek en het opstellen van het plan de reiziger centraal staat en dat er een goede balans is gemaakt tussen economie, leefbaarheid en duurzaamheid.

Het nieuwe buitengebied

De plannen voor het buitengebied zijn een bijzondere upgrade en zullen het comfort van de reizigers behoorlijk vergroten. Op de huidige P1 parkeerplaats komt een zogenaamd Multi Purpose gebouw, hierin worden verschillende diensten en faciliteiten gecombineerd. Zo komt er een nieuw OV terminal op de begane grond, Kiss&Ride- en parkeergelegenheid op de eerste verdieping en daar bovenop ook nog verschillende horeca- en winkelgelegenheden. De architectuur zal aansluiten bij de huidige terminal en het hotel. Naast het Multi Purpose gebouw zal er ook een wandelboulevard komen tussen de parkeerterreinen P3, P4 en P5 en de luchthaventerminal. Ook passagier die vanuit de omliggende bedrijfsterreinen komen kunnen via de wandelboulevard de terminal bereiken.

Verbeterde bereikbaarheid

De plannen voor de betere bereikbaarheid van de airport bestaan vooral uit de vermindering van files en een betere doorstroming van inkomend vervoer. Dit willen ze bereiken door de op- en afritten van de A2/N2 te verbeteren en de capaciteit van de Anthony Fokkerweg te vergroten. Bovendien komen er nieuwe wegwijzers waarmee het reizigersverkeer gescheiden wordt van het woon- en werkverkeer richting de bedrijventerreinen rondom de luchthaven. Het nieuwe OV-beleid wordt hier ook in meegenomen, OV-reizigers van de airport en de omliggende werkbestemmingen krijgen een prominente plek in het Multi Purpose gebouw. Ook wordt er gedacht aan een mogelijke aanleg van een ‘smart mobility concept’; een innovatief en duurzaam vervoersconcept waarbij reizigers tussen de parkeerterreinen en de terminal vervoerd worden met elektrisch aangedreven shuttles zonder bestuurders.

Realisering

Het nieuwe project zal gebaseerd worden op circa 100 miljoen euro aan investeringen wat grotendeels afkomstig is van de Airport zelf, de Regio Eindhoven en gemeente Eindhoven. De bouw van het nieuwe buitengebied zal naar verwachting in 2016 van start gaan en stapsgewijs afgemaakt worden in 2017 en 2018. De maatregelen om de bereikbaarheid van de Airport te verbeteren zullen starten in 2017 en gereed zijn in 2020.

“Gemakkelijk een parkeerplek kunnen vinden op Bremen airport. Geweldige website! ”

G. de Groot

“We hebben 2x via Parkerenbremen-airport.nl een parkeerplek gereserveerd. Altijd top geregeld! ”

Familie Oonks

“Goedkope parkeerplek gevonden op loopafstand van het vliegveld.”

V. Helder
Parkerenbremen-airport.nl scoort een
4.4 uit 5 op basis van
322 beoordelingen.
Twitter

Facebook

Klantenservice: 088 57 00 190
(Ma t/m Vr | 9:00 - 13:00)

Whatsapp service: +31(0)6 4508 1173
(Ma t/m Vr | 9:00 - 17:00)

Email: contact@parkcare.nl

© 2020 Parkeren Bremen Airport